Βασιλόπιτα που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο αυστηρούς λάτρεις της παράδοσης.
Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Διαβάστε τη συνταγή για την βασιλόπιτα: Mερίδες: 12, Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά , Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά.
Υλικά συνταγής:
250 γραμμ. μαργαρίνη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 κιλό Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 βανίλια
2 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζουμε πάνω, επίσης αν θέλουμε, ζάχαρη άχνη
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρός 17χρονος – «Έσβησε» ενώ βρισκόταν με..»
Τατιάνα Στεφανίδου: Η απόλυτη ανατροπή – Από τον ΑΝΤ1 στον ΣΚΑΪ!
Ο Γιώργος Λιάγκας για την παίκτρια του Big Brother που συμμετέχει στην εκπομπή του – «Δεν την έχω δει ποτέ στη ζωή μου»
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που η νταλίκα πατάει την ατύχη 47χρονη ναυτικό – Πpοσοχή σκλnρές εικόνες