Συνταγή

Ούτε ψωμί, ούτε πελτές: Αυτό ήταν το μυστικό της γιαγιάς για κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά

Μήπως ψάχνετε για μία συνταγή που ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή της γιαγιάς για κεφτεδάκια και είναι βέβαιο πως η μυρωδιά…
Ούτε ψωμί, ούτε πελτές: Αυτό ήταν το μυστικό της γιαγιάς για κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά

Μήπως ψάχνετε για μία συνταγή που ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους;

Αυτό ήταν το μυστικό της γιαγιάς

Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή της γιαγιάς για κεφτεδάκια και είναι βέβαιο πως η μυρωδιά τους, θα «σπάσει» τη μύτη ακόμα και των περαστικών.

Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο του 10λεπτου.Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλι και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.Καλό είναι να το αφήσετε λίγο ν…

Μήπως ψάχνετε για μία συνταγή που ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή της γιαγιάς για κεφτεδάκια και είναι βέβαιο πως η μυρωδιά τους, θα «σπάσει» τη μύτη ακόμα και των περαστικών. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο του 10λεπτου.

500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος

8 φέτες ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά [το ψωμί τους κάνει αφράτους μέσα ]

1 αβγό

2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό)

3 κουτ.σούπας ξύδι που τους αφρατεύει (το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι απαραίτητα δίνει άλλη γεύση

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)

2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα

ελαιόλαδο για το τηγάνι μπόλικο

Προτεινόμενο Άρθρο Το αγıασμένο κελί του Αγίου Παϊσίου στον Τίμιο Σταυρό Το αγıασμένο κελί του Αγίου Παϊσίου στον Τίμιο Σταυρό

αλεύρι

αλατοπίπερο

Ούτε ψωμί, ούτε πελτές: Αυτό ήταν το μυστικό της γιαγιάς για κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλι και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.

Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά.

Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα έβαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε ο τόπος!

Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθεται στρογγυλά κεφτεδάκια.

Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει.

Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ.

Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καuτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζεται την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.

Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές!

Τελευταία Νέα