Συνταγή

Ούτε πελτές, ούτε ψωμί: Το μuστικo της γιαγιάς για κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά που θα ξετρελάνει την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας

Τα κεφτεδάκια είναι ένα φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, ιδίως εάν είναι αφράτα και ζουμερά, όπως συνήθιζε να τα κάνει η γιαγιά μας.
Ούτε πελτές, ούτε ψωμί: Το μuστικo της γιαγιάς για κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά που θα ξετρελάνει την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας

Τα κεφτεδάκια είναι ένα φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, ιδίως εάν είναι αφράτα και ζουμερά, όπως συνήθιζε να τα κάνει η γιαγιά μας.

Το μυστικό της γιαγιάς για αφράτα και ζουμερά κεφτεδάκια

Ακολουθώντας τη συνταγή της γιαγιάς, είναι βέβαιο πως η μυρωδιά τους, θα «σπάσει» τη μύτη ακόμα και των περαστικών.

500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος

8 φέτες ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά [το ψωμί τους κάνει αφράτους μέσα ]

1 αβγό

2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό)

3 κουτ.σούπας ξύδι που τους αφρατεύει (το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι απαραίτητα δίνει άλλη γεύση

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)

2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα

ελαιόλαδο για το τηγάνι μπόλικο

αλεύρι

Προτεινόμενο Άρθρο Η Γη της Ελιάς: Το μέλλον της σειράς, το δίλημμα και το MEGA Η Γη της Ελιάς: Το μέλλον της σειράς, το δίλημμα και το MEGA

αλατοπίπερο

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλι και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.

Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά.

Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα έβαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε ο τόπος!

Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθεται στρογγυλά κεφτεδάκια.

Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει.

Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ.

Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καuτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο και ξανά ανεβάζεται την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.

Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές.

Τελευταία Νέα