Τα κεφτεδάκια είναι ένα φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, ιδίως εάν είναι αφράτα και ζουμερά, όπως συνήθιζε να τα κάνει η γιαγιά μας.
Το μυστικό της γιαγιάς για αφράτα και ζουμερά κεφτεδάκια
Ακολουθώντας τη συνταγή της γιαγιάς, είναι βέβαιο πως η μυρωδιά τους, θα «σπάσει» τη μύτη ακόμα και των περαστικών.
500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
8 φέτες ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά [το ψωμί τους κάνει αφράτους μέσα ]
1 αβγό
2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό)
3 κουτ.σούπας ξύδι που τους αφρατεύει (το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι απαραίτητα δίνει άλλη γεύση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)
2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα
ελαιόλαδο για το τηγάνι μπόλικο
αλεύρι
αλατοπίπερο
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλι και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.
Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά.
Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα έβαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε ο τόπος!
Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθεται στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει.
Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ.
Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καuτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο και ξανά ανεβάζεται την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.
Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές.
Βαρύ πένθος στο παλάτι – Έφυγε από την ζωή η πριγκίπισσα
Άγιος Έρωτας: Βλέπει τον Αργύρη μέσα στα αίματα και καταρρέει
Παραιτήθηκε αιφνιδίως από τον ALPHA, εγκατέλειψε την Αθήνα, άλλαξε ζώη & καριέρα: Δεν πάει ο νους σου ΤΙ δουλειά κάνει σήμερα η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Έφη Αλεβίζου
Πρέβεζα: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο για τον 21χρονο καταδρομέα – «Είμαστε όλοι περήφανοι για σένα»