Συνταγή

Εξαιρετική τούρτα φερέρο – δεν σκίζει απλά από εμφάνιση αλλά και από γεύση!

Υλικά Για το παντεσπάνι 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Εξαιρετική τούρτα φερέρο – δεν σκίζει απλά από εμφάνιση αλλά και από γεύση!

Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμένο μαζί με 2 κ γ μπέικιν
2κ.γ κακάο
3 κ σ φουντούκι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτω το φουντούκι. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε σε μια αποσπωμένη φόρμα 26 εκ που έχουμε στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά ( Θα μπορούσατε να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα) και κόβουμε σε τρεις δίσκους.

Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία που βρίσκετε στο σούπερ μάρκες στο ψυγείο
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πραλίνα φουντουκιού μικρή 230 γρ
2 σοκοφρέτες τριμμένες κόκκινες ιόν
150 γρ φουντούκια τριμμένα καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την πραλίνα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .

Προτεινόμενο Άρθρο Σάσα Μπάστα: «Θα ήθελα να υποδυθώ την Ελένη Μενεγάκη σε μια ταινία» Σάσα Μπάστα: «Θα ήθελα να υποδυθώ την Ελένη Μενεγάκη σε μια ταινία»

Για την γκανάζ
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βούτυρο

Συναρμολόγηση
Βάζουμε στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζουμε βάζουμε λίγη κρέμα σκορπίζουμε την μισή τριμμένη σοκοφρέτα και λίγα φουντούκια ξαναβάζουμε παντεσπάνι σιροπιάζουμε ξανά κρέμα την υπόλοιπη τριμμένη σοκοφρέτα φουντούκια. Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψουμε μετά τα πλαϊνά) και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε την γκανάζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνουμε επάνω από την τούρτα. Αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.

Μετά ανοίγουμε την φόρμα καλύπτουμε με την κρέμα που είχαμε κρατήσει τα πλαϊνά και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια
Στολίζουμε με φουντούκια τριμμένα και σοκολατάκια

Τελευταία Νέα