Υλικά
3 μπριζόλες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί μανιτάρια
1 ποτήρι κρασί
2 λεμόνια
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κούπα νερό
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις μπριζόλες από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα, χωρίς να τις ψήσουμε πλήρως. Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε στο ίδιο λάδι μαζί με τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί. Καθώς τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια αφήνουν υγρά, χρησιμοποιούμε μια ξύλινη σπάτουλα για να τρίψουμε τον πάτο του τηγανιού μέχρι να καθαρίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην φαίνεται πια. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Επαναφέρουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέσα στη σάλτσα για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αν η σάλτσα δεν έχει πήξει, αφαιρούμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει και να μελώσει. Στο τέλος, σβήνουμε με το χυμό λεμονιών και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατσαρόλα αν δεν έχετε βαθύ τηγάνι.
Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια στο τηγάνι πολύ νόστιμες και μαλακές!
Η συνταγή είναι της κ.Gogo Samiou – ”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Eκτακτη ενημέρωση για όσους έχουν λoγαριασμό σε Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς
Πώς πέθανε ξαφνικά ο 17χρονος αθλητής του τζούντο – Το βράδυ είχε μείνει σε σπίτι φίλου του στην Αρτέμιδα
BόμBα με τον θάvατo του Βασίλη Καλογήρου – H μεγάλη αvατpoπή
Τα είπε όλα για την Καρυστιανού: Γιατί ο πρώην σύζυγος της δεν είναι ποτέ στο πλευρό της