Συνταγή

Αυτό το κέικ σοκολάτας δεν είναι απλά ένα κέικ – είναι μια γλυκιά εμπειρία που αγγίζει τον ουρανίσκο!

Αυτό το κέικ σοκολάτας δεν είναι απλά ένα κέικ – είναι μια απολαυστική πανδαισία γεύσεων και υφών που θα σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο γλυκιάς ευδαιμονίας.
Αυτό το κέικ σοκολάτας δεν είναι απλά ένα κέικ – είναι μια γλυκιά εμπειρία που αγγίζει τον ουρανίσκο!

Αυτό το κέικ σοκολάτας δεν είναι απλά ένα κέικ – είναι μια απολαυστική πανδαισία γεύσεων και υφών που θα σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο γλυκιάς ευδαιμονίας.

Συστατικά:

3-4 αυγα μεσαια
1 φλιτζάνι αλεύρι
Μισό φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 πακέτο βανίλια
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι γάλα
Μισό φλιτζάνι ζεστό νερό

Για τη σάλτσα (γλασο)
1 σοκολάτα κουβερτούρα 100 γρ
1 κούπα νερό 250 γρ.
40 γρ.ζάχαρη
30 γρ. κακάο
1 κ.γ.μέλι
1 κ.σ.καλαμπολέλαιο

Πως να το φτιάξεις:
1. Χτυπάμε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα
2. Προσθέστε λάδι και γάλα και ανακατέψτε ξανά.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ανακατεύουμε με μίξερ χειρός.
4. Προσθέστε μισό φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε το για τελευταία φορά.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα 20 εκ. και το αφήνουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

6. Οσο να ψηθει φτιαχνουμε το γλασο, έχουμε βάλει σ’ένα κατσαρολάκι το κακάο,ζαχαρη νερό σοκολάτα και το ανακατεύουμε συνεχώς
μέχρι να πήξει… στο τέλος του προσθέτουμε ένα κουταλάκι μέλι κι ένα κ.γ. καλαμποκέλαιο.
8. Όταν το κέικ ψηθεί και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, μετά κόβουμε το κέικ και το σερβίρουμε.

Αυτό το κέικ σοκολάτας δεν είναι απλά ένα κέικ – είναι μια γλυκιά εμπειρία που αγγίζει τον ουρανίσκο!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Προτεινόμενο Άρθρο Τα 3 ζώδια που μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου που μετά από χρόνια θα… αλλάξουν τύχη και ζωή Τα 3 ζώδια που μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου που μετά από χρόνια θα… αλλάξουν τύχη και ζωή

Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Υλικά
250γρ κουβερτούρα γάλακτος,
250γρ ζαχαρούχο γάλα
35γρ βούτυρο

170γρ μπισκότα πτι-μπερ
170γρ αναμεικτους ξηρούς καρπούς ψημενους,
100γρ κρανμπερις
100 γρ κουβερτούρα
φουντούκια.

Εκτέλεση
Έλιωσα σε μπεν μαρι (μπορείτε και στα μικροκύματα) την κουβερτούρα γάλακτος με ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.
Σε ένα μπολ έσπασα τα μπισκότα πτι-μπερ σε μικρά κομμάτια, έριξα τους αναμεικτους ξηρούς καρπούς ψημενους, κρανμπερις, πρόσθεσα το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψα μέχρι να
ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά.
Έβαλα μεμβράνη σε μία μικρή φόρμα του κέικ με τρύπα (το κάνω σε μακροστενη φόρμα αλλά για αλλαγή το έβαλα σε στρογγυλή) και έριξα το μείγμα πιέζοντας το.
Το σκέπασα με μεμβράνη και το τοποθέτησα στο ψυγείο για να σφίξει. Αν το φτιάξετε σε στρογγυλή φόρμα προσέξτε να βάλετε μεμβράνη και στην τρύπα.
Μόλις πάγωσε έλιωσα την άλλη κουβερτούρα και πασπαλισα με φουντούκια.

Καλή Απόλαυση

Τελευταία Νέα