Συνταγή

Αφράτα Κουλουράκια πορτοκαλιού, νηστίσιμα και να μοσχομυρίζει όλο το σπίτι!

Σήμερα δοκιμάζουμε την κλασική συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού που αρέσουν σε όλους μας!
Αφράτα Κουλουράκια πορτοκαλιού, νηστίσιμα και να μοσχομυρίζει όλο το σπίτι!

Σήμερα δοκιμάζουμε την κλασική συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού που αρέσουν σε όλους μας! Κάνουμε την νηστίσιμη τους εκδοχή και μπορείτε να τα απολαύσετε είτε με το καφεδάκι σας είτε σκέτα!
ΥΛΙΚΑ

200 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
200 ml χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας παίρνοντας ένα μπολ και βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν παόυντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται το μείγμα μας ζύμη.

Έπειτα βγάζουμε την ζύμη από το μπολ και ζυμώνουμε τόσο όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

Εφόσον η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί της κουζίνας μας, πάνω σε λαδόκολλα.

Προτεινόμενο Άρθρο Σάσα Μπάστα: «Θα ήθελα να υποδυθώ την Ελένη Μενεγάκη σε μια ταινία» Σάσα Μπάστα: «Θα ήθελα να υποδυθώ την Ελένη Μενεγάκη σε μια ταινία»

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20′ λεπτά επειδή θέλουμε να είναι αφράτα.

Τα κουλουράκια πορτοκαλιού μας είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία!

Δες το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής εδώ:

Τελευταία Νέα