Σήμερα δοκιμάζουμε την κλασική συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού που αρέσουν σε όλους μας! Κάνουμε την νηστίσιμη τους εκδοχή και μπορείτε να τα απολαύσετε είτε με το καφεδάκι σας είτε σκέτα!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
200 ml χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας παίρνοντας ένα μπολ και βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν παόυντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται το μείγμα μας ζύμη.
Έπειτα βγάζουμε την ζύμη από το μπολ και ζυμώνουμε τόσο όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Εφόσον η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί της κουζίνας μας, πάνω σε λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20′ λεπτά επειδή θέλουμε να είναι αφράτα.
Τα κουλουράκια πορτοκαλιού μας είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία!
Δες το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής εδώ:
Πεθερά Στέφανου Κασσελάκη: «Και o άλλος μου γιος είναι ομοφυλόφιλος» – Στηρίζει τον Στέφανο σε κάθε τoυ απόφαση
Νέο διαζύγιο-«βόμβα»: Χώρισε η πασίγνωστη Ελληνίδα παρουσιάστρια 10 χρόνια μετά τον παραμυθένιο γάμο
Καίτη Γαρμπή: Έβαψε τα μαλλιά της στην πιο απίθανη βυσσινί απόχρωση
«Ουρλιάζουν» από ευτυχία, γεμίζουν με χρήμα: 4 ζώδια που κλείνουν δυναμικά τον Ιανουάριο!