Pet Voice

ΣΥΡΟΣ: Ο άνθρωπος που έφτιαξε ένα καταφύγιο αγάπης για γάτες χωρίς την παραμικρή βοήθεια

Παιδιά, είτε θέλουμε να το δούμε είτε όχι, είναι γεγονός ότι για κάθε σκληρή πράξη των ανθρώπων υπάρχει το αντίβαρο μερικών πολύ ευγενικών κινήσεων συμπόνοιας, στοργής και αγάπης. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο και στον κόσμο της γάτας, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν δείξει μπόλικη αγάπη για αυτό το μαγικό πλάσμα!
ΣΥΡΟΣ: Ο άνθρωπος που έφτιαξε ένα καταφύγιο αγάπης για γάτες χωρίς την παραμικρή βοήθεια

Παιδιά, είτε θέλουμε να το δούμε είτε όχι, είναι γεγονός ότι για κάθε σκληρή πράξη των ανθρώπων υπάρχει το αντίβαρο μερικών πολύ ευγενικών κινήσεων συμπόνοιας, στοργής και αγάπης. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο και στον κόσμο της γάτας, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν δείξει μπόλικη αγάπη για αυτό το μαγικό πλάσμα!

Σας έχω μιλήσει για διάααφορες ιστορίες και σήμερα θα σας πω την ιστορία της Κωνσταντίνας Τσαβδαρίδου από την Σύρο και πως, ίσως χωρίς καλά καλά να το καταλάβει, με την λογική ότι.. το ένα φέρνει το άλλο, βρέθηκε να έχει οργανώσει ένα καταφύγιο αγάπης στο νησί της!

Θα σας περιγράψω πως συνέβησαν τα πράγματα μέσα από τα δικά της λόγια:

” Στο σπίτι μου ανέκαθεν είχα και έχω γάτες.Μονο έξω όμως,δεν τις έβαζα μεσα.Μου παρατούσαν μωρά κατά καιρούς, κλασσικά και φυσικά δεν τα εδιωχνα. Είχα έναν γάτο ο οποίος εμφάνισε καρκίνο στη μύτη και έπρεπε να είναι σε εσωτερικό χώρο.Τοτε το να έχω γάτα μες το σπίτι μου φαινόταν αδιανόητο, χαχαχαχ, και ειδικά για μια γάτα η οποία δεν είχε μάθει να είναι μέσα μου φαινόταν αδύνατο.

Σκέφτηκα λοιπόν να αξιοποιήσω έναν χώρο πίσω από το μαγαζί του άντρα μου.Το κτίριο βρίσκεται στην πόλη (Ερμούπολη) και είναι χτισμένο στις αρχές του 1900 όπου τότε έφτιαχναν και έναν χώρο στην πίσω πλευρά του κτιρίου που τον χρησιμοποιούσαν σαν πλυσταριό.Εχει δυο πηγάδια και έναν κηπακο περιφραγμένο με ψηλά ντουβάρια. Εμείς αυτόν τον χώρο τον είχαμε για να βάζουμε τη σαβουρα.Συμμαζεψα κάπως και έβαλα τον γάτο μου εκεί.

Κάποια στιγμή έξω από τη δουλειά μου στο σημείο που τάιζα μερικές γάτες της γειτονιάς εμφανίστηκε μια πανέμορφη νεαρή ύπαρξη. Δεν ξέρω γιατί μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να της βρω σπίτι. Είχα μια γνωστή στο FB Γερμανίδα την οποία είχα γνωρίσει μέσω του εδώ κτηνιάτρου μας και πολύ γνωστού για τη φιλοζωική του δράση τον Μανώλη Βορισση. Ισως να τον έχεις ακουστα.

Η γυναίκα αυτή ήξερα ότι ασχολείται με ένα σωματείο υιοθεσιών γατιών από την Ζάκυνθο. Δεν είχαμε ιδιαιτερες επαφές αλλά της έστειλα ένα μύνημα και φωτογραφίες μήπως μπορούσε να βοηθήσει. Η απάντηση της ήταν θετική οπότε πήρα και αυτή τη γάτα μαζί με τον άλλο που είχε καρκίνο στη μύτη.

Μετά από λίγο καιρό πήρα και έναν γάτο που τάιζα έξω από τη δουλειά που είχε χτυπημένο και μολυσμένο πόδι. Αυτος ήταν αρκετά μεγάλος σε ηλικία με ένα χαλασμένο μάτι και παραμορφωμένο σαγόνι. Τον ελεγα αλάνι γιατί έμενε στην αλάνα της περιοχής. Σιγά σιγά είχα φτιάξει τον χώρο με ένα καναπέ ένα τραπεζάκι και κάποια άλλα μικροεπιπλα. Αποφάσισα να μεταφέρω και κάποιες από τις γάτες του σπιτιού μου εκεί γιατί το σπίτι μου είναι σε κεντρικό δρόμο και είχα συχνά απώλειες. Οπότε έκλεισα με κοτετσοσυρμα το πάνω μέρος της ντουβαρας.

Προτεινόμενο Άρθρο Things in My House Started Moving Around — I Installed a Security Camera and Was Shocked When I Saw the Footage Things in My House Started Moving Around — I Installed a Security Camera and Was Shocked When I Saw the Footage

Διαμόρφωσα τον κήπο για να έχει αρκετο ενδιαφέρον για τις γάτες με ράφια ψηλά στον μαντρότοιχο και διάφορες κρυψώνες (για τις οποίες το μετάνιωσα αφού κρύβονται τόσο καλά και δεν μπορώ να τις βρω κάποιες φορές χαχαχαχα). Σαν φιλοζωη, λοιπόν, αφού είχα τον χώρο δεν υπήρχε περίπτωση να βρω ζώο σε ανάγκη και να μην το μαζέψω.

Σε κάποια φάση είχα 19 γατες εκεί. Το μαξιμουμ που έχω φτάσει ποτέ. Δεν είναι για περισσότερες ο χώρος νομίζω, καταλαβαίνεις, μετά αρχίζουν να στρεσσαρονται δημιουργούνται και αρρώστιες, χώρια το οικονομικό.

Σήμερα έχω 15 στον αριθμο. Το παλεύω μόνη μου και από θέμα χρημάτων και φροντίδας του χώρου. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ οποιαδήποτε βοήθεια. Πολλές φορές παρομοιάζω την κατάσταση σαν τη ρόδα του λουνα παρκ που γυρίζει γυρίζει και δεν σταματάει. “Δεν θέλω άλλο” σκέφτομαι αφήστε με να κατέβω! Α , εχω και δυο μικρά στο σπίτι που θα φύγουν για Γερμανία τον Ιούλιο. Η αλήθεια είναι ότι με γεμίζει αυτό το καταφύγιο. Εχω έναν λόγο να σηκώνομαι από το κρεβάτι μου το πρωί και ας γκρινιάζω..“

Και κάπου εδώ τελείωσε η διήγηση της Κωνσταντίνας! Αν κάποιος θέλει μπορεί να την βοηθήσει οικονομικά στο λογαριασμό με IBAN GR6701406260626002101029182

Και εγώ σε ετούτοτ ο σημείο θα ήθελα να μοιραστώ μερικά τιπς για την φροντίδα αποικιών που έχουν την πολυτέλεια να ειναι ημι ή τελείως στεγασμένες, όπως το φοβερό καταφύγιο της Κωνσταντίνας – την ίδια τύχη έχει και η δική μας γατοαυλή!

Φτιάξτε άφθονα σπιτάκια και τοποθετήστε τα στο πιο απάνεμο, ζεστό, στεγνό σημείο της αποικίας. Στη δικη μας περιπτωση ολα τα σπιτακια μπαινουν στο χώρο κάτω από το μπαλκόνι που ειναι περιφραγμενος με πλαστικές τέντες. Φτιάξε ποικιλία σπιτιών/φωλιών, άλλα ανοιχτά από πάνω, άλλα ψηλά, άλλα κρυμμένα κλπ κλπ, ώστε να πιάσετε τα “γούστα” όλων των γατών της αποικίας
Στα σπιτάκια αν εχετε την πολυτέλεια βάλτες αυτοθερμαινόμενα κρεβατάκια σαν αυτό ή ηλεκτρικές κουβέρτες (προσοχή μην υπαρχει οποιαδηποτε επαφη με υγρασία) τις οποιες έχετε επενδύσει μέ ένα ριχτάρι για να μην κινδυνεύεουν απο τα νύχια των γατών
Κρατήστε τον αριθμό των γατών περιορισμένο διότι ο συνωστισμός τις στρεσάρει, όπως τις στρεσάρει και ο ερχομός κάθε καινούριας γάτας! Το καλό είναι ότι οι γάτες μιας αποικίας την περιφρουρούν και δύσκολα αφηνουν μια καινούρια γάτα να μπει σε αυτή.. εκτός αν είναι πάααρα πολύ επίμονη.. εχω 4 τέτοια παραδείγματα όλα αυτά τα χρόνια!
Ταίζετε τις γάτες σε καθαρά πιατάκια, τα οποία καλό είναι να μαζεύετε και να πλένετε μετά τη σίτιση
H σίτιση μεγάλου αριθμού γατών (οπως οι 15 της Κωνσταντίνας) είναι δύσκολο να γίνει με υγρή τροφή, όμως η λύση της ωμής κατεψυγμένης τροφής BARF (εμείς χρησιμοποιούμε την ελληνικη Voldog εδώ και 2 χρόνια – αν καποιος θελει να την δοκιμασει ας ζητήσει την συνταγη του Τσιτσου) είναι αρκετά οικονομική και μας έχει κάνει να ξεχάσουμε τι σημαίνει.. ρινοτραχειίτιδα, στοματίτιδες, εμετοί, αλλεργίες, δερματικά!
Αν όμως διστάζετε να χρησιμοποιήσετε barf επιλέξτε μια ξηρά τροφή με σαφή ετικέτα και μετρημένο ασβέστιο/μαγνήσιο/φωσφορο. Η προτεινόμενή μου είναι αυτή!
Εμπλουτίστε τη διατροφή των γατών με κεφιρ (για προβιοτικά που ατσαλώνουν το γαστρεντερικό τους) συμπληρώματα για το ανοσοποιητικό (όπως το γνωστό vetomune) καθώς και πολυβιταμινούχα συμπληρώματα σαν το Anima Strath. Αν δεν έχετε την πολυτέλεια να τα δίνετε αυτά σε όλες τις γάτες της αποικίας τουλάχιστον ενισχύστε τις άρρωστε και τις ηλικιωμένες!

Τελευταία Νέα

Should You Rinse Ground Beef?
07.11.2024 12:50 English Version

Should You Rinse Ground Beef?