Απίστευτο… κι όμως γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές είχαν περιπέτεια με τον νόμο, κατά τη διάρκεια εμφάνισής τους στην Αλβανία!
Ο λόγος για τον Χάρη Ακριτίδη και τη Σαμπρίνα, που ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα live.
Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής Το Πρωινό την Τετάρτη, ο τραγουδιστής εξήγησε ότι συνελήφθη από τις αρχές, λόγω υπέρβασης του επιτρεπόμενου ωραρίου διασκέδασης. «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Τώρα το διακωμωδούμε και γελάμε, αλλά εκείνες οι ώρες ήταν πολύ δύσκολες, γεμάτες ένταση», ανέφερε περιγράφοντας το περιστατικό.
«Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα με κλειστά τα μάτια τους, λες κι ήμασταν τρομοκράτες. Ήταν πολύ άσχημη εικόνα. Μας πήραν τα τηλέφωνα και μας έβαλαν κανονικά στη φυλακή, πίσω από ένα παραθυράκι» πρόσθεσε ο Χάρης Ακριτίδης, εξηγώντας ότι τελικά αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από τρεις ώρες, ύστερα από παρέμβαση του επιχειρηματία που είχε διοργανώσει τη συναυλία.
Από την πλευρά της, η Σαμπρίνα αποκάλυψε τη δική της εμπειρία τη στιγμή της σύλληψης. «Εκεί υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο και ξαφνικά, ενώ τραγουδούσε ο Χάρης, οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα και τον πήραν επί τόπου», ανέφερε. «Την ώρα που γινόταν αυτό, ένας κύριος με τράβηξε και μου είπε: “Εσύ θα είσαι η κοπέλα μου τώρα”. Έμεινα άναυδη! Εγώ ήμουν με τη σχέση μου εκείνη τη στιγμή και τελικά, γλίτωσα. Αυτή η συναυλία θα μας μείνει αξέχαστη», κατέληξε γελώντας η τραγουδίστρια.
Πέθανε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής
Ο Γιώργος Σκαρπαθιωτάκης δεν ήταν απλώς ένας τραγουδιστής ή ένας δεξιοτέχνης του λαούτου, αλλά ένας ακούραστος εργάτης της μουσικής, ένας άνθρωπος που έδινε νόημα στις νύχτες του νησιού, γεμίζοντάς τες με μελωδίες και πάθος. Η μουσική του δεν ήταν απλώς νότες και λόγια, αλλά ένα ταξίδι, μια αφήγηση ζωής, ένα άγγιγμα στην ψυχή του κάθε ακροατή.
Γεννημένος στην Κρήτη, ανδρώθηκε με τη μυρωδιά της θάλασσας και την κρητική μουσική, μιας μουσικής που τον σημάδεψε από παιδί. Τα τραγούδια του Καζαντζίδη μπορεί να έγιναν η πρώτη του αγάπη, όμως η μοίρα τον οδήγησε στα μονοπάτια της παράδοσης, εκεί όπου το λαούτο και η λύρα δίνουν φωνή στον καημό και τη χαρά των ανθρώπων. Δεν ήταν απλά τραγουδιστής, ήταν αφηγητής ιστοριών, γνήσιος εκφραστής του λαϊκού συναισθήματος.
Η Κως στάθηκε το δεύτερο λιμάνι του, το νησί που τον αγκάλιασε και έγινε το σπίτι του. Στα κέντρα διασκέδασης, στις γιορτές, στα γλέντια, η φωνή του έδινε ρυθμό στη χαρά των ανθρώπων. Εκεί γνώρισε και τον έρωτα της ζωής του, τη Χρύσα, σε μια στιγμή σχεδόν ποιητική – ένα λουλούδι, ένα βλέμμα, μια υπόσχεση ζωής. Η αγάπη του για την οικογένειά του ήταν τόσο δυνατή όσο και η αφοσίωσή του στη μουσική.
Συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες, από την Άννα Καραμπεσίνη μέχρι τον Βασίλη Τράκκα, και άφησε το αποτύπωμά του στη δισκογραφία, στη σκηνή, στη μνήμη όλων όσοι τον άκουσαν έστω και μια φορά. Μα πάνω απ’ όλα, άφησε μια μουσική κληρονομιά, ένα θησαυρό τραγουδιών που θα συνεχίσουν να μας ταξιδεύουν. Ήταν δάσκαλος για τους νεότερους, στήριγμα για τους συνεργάτες του, φίλος και συνοδοιπόρος για όσους είχαν την τύχη να παίξουν δίπλα του.
Σήμερα, η φωνή του μπορεί να σώπασε, μα το τραγούδι του θα συνεχίσει να ακούγεται. Στις ρακές που θα σηκωθούν στη μνήμη του, στις χορδές ενός λαούτου που θα πατήσει πάνω στις νότες του, στα γλέντια που θα ξαναζωντανέψουν με τα τραγούδια του, εκείνος θα είναι πάντα εκεί. Γιατί οι άνθρωποι σαν τον Γιώργο Σκαρπαθιωτάκη δεν φεύγουν ποτέ· γίνονται μελωδίες που αντηχούν για πάντα.
Η Κως και η Κρήτη, η μουσική και οι άνθρωποί του, όλοι θα τον θυμούνται. Στη σιωπή μιας νύχτας, στη μελωδία ενός βιολιού, στη θάλασσα που τόσο αγάπησε, η ψυχή του θα ταξιδεύει. Και η μνήμη του θα μείνει ζωντανή, όπως οι νότες που χάρισε απλόχερα στον κόσμο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΤΩΡΑ: Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΌΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΤΩΡΑ: Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΌΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ 👇
Σε πελάγη ευτυχίας όλοι οι τηλεθεατές: Σε αυτό το κανάλι μπορείτε να δείτε την ταινία «Υπάρχω»
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρή γυναίκα – «Έφυγαν» κάγκελα μπαλκονιού κι έπεσε στο κενό