Lifestyle

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι δηλώσεις για τη μητρότητα που δεν ήρθε ποτέ στη ζωή της, οι τρεις γάμοι και ο λόγος που έκανε εκτρώσεις

Η Ρένα Βλαχοπούλου παρά τη δυστυχία της, καθώς έχασε και τους δύο γονείς της σε μια τραγική βομβαρδιστική επίθεση, ζούσε μια πλούσια ζωή γεμάτη αγάπη και ερωτισμό, κερδίζοντας την αγάπη τόσο των ανδρών όσο και του κοινού της. Αφού έζησε μια γεμάτη ζωή, απεβίωσε σε μεγάλη ηλικία.
Ρένα Βλαχοπούλου: Οι δηλώσεις για τη μητρότητα που δεν ήρθε ποτέ στη ζωή της, οι τρεις γάμοι και ο λόγος που έκανε εκτρώσεις

Η Ρένα Βλαχοπούλου παρά τη δυστυχία της, καθώς έχασε και τους δύο γονείς της σε μια τραγική βομβαρδιστική επίθεση, ζούσε μια πλούσια ζωή γεμάτη αγάπη και ερωτισμό, κερδίζοντας την αγάπη τόσο των ανδρών όσο και του κοινού της. Αφού έζησε μια γεμάτη ζωή, απεβίωσε σε μεγάλη ηλικία, έχοντας αξιοποιήσει κάθε στιγμή της ζωής της.

Ήταν μία από τις κυριότερες προσωπικότητες του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου, η οποία ξεχώρισε για τους κωμικούς της ρόλους. Αρχικά, εργαζόταν ως σοουγούμαν και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την υποκριτική.

Ρένα Βλαχοπούλου: Τα πρώτα χρόνια της ζωής της

Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε το 1923 στην Κέρκυρα και σπούδασε στο Ωδείο του Δραματικού Συλλόγου της γένετειράς της, όπου έκανε και τις πρώτες της εμφανίσεις. Η γνωστή ηθοποιός πριν ξεχωρίσει ως ηθοποιός, εργαζόταν ήδη ως τραγουδίστρια και σοουγούμαν. Ενώ ήταν ανήλικη ακόμη, σε ηλικία δεκαέξι ετών, πρωτοδούλεψε ως επαγγελματίας σε ζαχαροπλαστείο στη Σπιανάδα. Εκεί, το καλοκαίρι του 1938 γνώρισε τον πρώτο άντρα της ζωής της, τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κώστα Βασιλείου, με τον οποίο παντρεύτηκε το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, παρουσία λίγων φίλων.

Το 1939 πήγε στην Αθήνα. Τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε σε καφενεία και αναψυκτήρια, όπου την ανακάλυψε ο Μίμης Τραϊφόρος και την παρουσίασε ως νέο ταλέντο σ’ ένα πρόγραμμα βαριετέ που είχε ανεβάσει στο κέντρο «Όαση» του Ζαππείου. Το πρώτο τραγούδι που είπε ήταν το «Μικρή χωριατοπούλα» του Πολ Μενεστρέλ, το οποίο διασκευάστηκε αργότερα στο πασίγνωστο «Κορόιδο Μουσολίνι», από τον Γιώργο Οικονομίδη. Στην παράσταση αυτή την άκουσε ο Μακέδος και λίγο αργότερα την προώθησε στο σανίδι και συγκεκριμένα στο θέατρο «Μοντεάλ» της οδού Πανεπιστημίου, όπου έπαιξε με τις αδελφές Καλουτά και τραγούδησε ντουέτο με τη Σοφία Βέμπο.

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι δηλώσεις για τη μητρότητα που δεν ήρθε ποτέ στη ζωή της, οι τρεις γάμοι και ο λόγος που έκανε εκτρώσεις

Ρένα Βλαχοπούλου: Ο 2ος σύζυγός της

Το 1940 η ηθοπιοός βίωσε κάτι πολύ άσχημο. Οι Ιταλοί βομβάρδισαν το αγαπημένο της νησί και τόπο καταγωγής της, την Κέρκυρα, και ανάμεσα στα θύματα είναι και οι δύο γονείς της. Μεσούσης της Κατοχής, το 1942, παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τον Γιάννη Κωστόπουλο, γόνο καλής οικογένειας των Αθηνών. Τότε γνώρισε και τον μεγάλο πιανίστα της τζαζ Γιάννη Σπάρτακο, με τον οποίο συνεργάστηκε στο «Πάνθεον». Η συνεργασία αυτή έφερε και την επιτυχία «Θα σε πάρω να φύγουμε», που πρωτοτραγούδησε το καλοκαίρι του ’44, στην επιθεώρηση «Well come» των Αλέκου Σακελάριου και Δημήτρη Ευαγγελίδη, στο θέατρο «Κυβέλη».

Ακολουθεί και δεύτερο διαζύγιο. Το 1946 έδωσε τέλος στο δεύτερο γάμο της κι ενώ είχε ήδη αναδειχθεί σε «βασίλισσα της τζαζ», δέχθηκε ν’ ακολουθήσει τον Σπάρτακο σε περιοδεία, στην Κύπρο, την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Αμερική. Η πολυγλωσσία της -αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά- και η πολύ καλή προφορά της ήταν τα μεγάλα της πλεονεκτήματα.

Το καλοκαίρι του 1951 επέστρεψε στην Αθήνα, κάνοντας την πρώτη της επανεμφάνιση στο θέατρο «Σαμαρτζή», στην παράσταση «Φεστιβάλ στην Αθήνα», πλάι στους Άννα και Μαρία Καλουτά, Νίκο Σταυρίδη, Ορέστη Μακρή και Κούλη Στολίγκα. Το χειμώνα, κατόπιν πρόσκλησης τούρκου παραγωγού, συμμετείχε την ταινία «Ανατολίτικες νύχτες», στην οποία επανέλαβε το «Θα σε πάρω να φύγουμε» του Σπάρτακου. Η ταινία αυτή δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Ρένα Βλαχοπούλου: Το ξεκίνημά της στον χώρο της υποκριτικής

Όλα ξεκίνησα ουσιαστικά το 1952. Τότε, ο Βασίλης Μπουρνέλης, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του μουσικού θεάτρου της δεκαετίας του ’50, την κάλεσε να τραγουδήσει ένα ντουέτο με την Μπελίντα στην επιθεωρήση «Βασίλισσα της νύχτας» στο θέατρο «Ακροπόλ». Ακολούθησαν οι επιθεωρήσεις «Να τι θα πει Αθήνα», «Πουλιά στον αέρα», «Κι ο μήνας έχει εννιά».

Το καλοκαίρι του 1954 πήρε για πρώτη φορά θεατρικό ρόλο, στην επιθεώρηση «Σουσουράδα», δίπλα στον Νίκο Σταυρίδη, με το νούμερο «Άλα πασά μου, κάνε μου τέτοια». Η πρόταση ήταν της Σοφίας Βέμπο. Τα κείμενα υπέγραφαν οι Μίμης Τραϊφόρος και Γιώργος Γιαννακόπουλος, τη μουσική ο Μενέλαος Θεοφανίδης και τη χορογραφία ο Γιάννης Φλερύ και η Αλίκη Βέμπο.
Το 1956 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο, παίζοντας δίπλα στον Νίκο Ρίζο και τον Στέφανο Στρατηγό, στην πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία «Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες» του Γιάννη Πετροπουλάκη.

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι δηλώσεις για τη μητρότητα που δεν ήρθε ποτέ στη ζωή της, οι τρεις γάμοι και ο λόγος που έκανε εκτρώσεις

Ρένα Βλαχοπούλου: Το απόγειο της καριέρας της

Ο σκοπός της Ρένας Βλαχοπούλου ήταν να την προσέξει ο Γιάννης Δαλιανίδης και έκανε ό,το περνούσε από το χέρι της για να το πετύχει. Μάλιστα ο ίδιος ο Φίνος, όταν την άκουσε να τραγουδά, φέρεται να της πρότεινε να υπογράψει ισόβιο συμβόλαιο με την εταιρεία του, με την οποία γύρισε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ορισμένες από τις ταινίες της Ρένας Βλαχοπούλου που ξεχωρίζουν: «Κάτι να καίει» (1963), «Ένα κορίτσι για δύο» (1963), «Η χαρτοπαίχτρα» (1964), «Κορίτσια για φίλημα» (1965), «Φωνάζει ο κλέφτη»ς (1965), «Η βουλευτίνα» (1966), «Ραντεβού στον αέρα» (1966), «Βίβα Ρένα» (1967), «Η ζηλιάρα» (1968), «Η Παριζιάνα» (1969), «Η θεία μου η χίπισσα» (1970), «Μια τρελλή, τρελλή σαραντάρα» (1970), «Ζητείται επειγόντως γαμπρό»ς (1971), «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» (1971), «Η Ρένα είναι οφσάιντ» (1972), «Η Κόμισσα της Κέρκυρας» (1972).

Προτεινόμενο Άρθρο Πάνω από 2 μέτρα, ανέβηκε σε καρέκλα να το στολίσει: Το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έκανε ο Αργυρος για τη Νίκα και τον γιο του Πάνω από 2 μέτρα, ανέβηκε σε καρέκλα να το στολίσει: Το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έκανε ο Αργυρος για τη Νίκα και τον γιο του

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι δηλώσεις για τη μητρότητα που δεν ήρθε ποτέ στη ζωή της, οι τρεις γάμοι και ο λόγος που έκανε εκτρώσεις

Ταυτόχρονα με την κινηματογραφική της καριέρα, συνέχισε τη σταδιοδρομία της στο θέατρο και στο τραγούδι. Το 1959 εμφανίστηκε στο Α’ Φεστιβάλ Τραγουδιού του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, μ’ ένα τραγούδι του Κώστα Καπνίση και του Θάνου Σοφού, το «Είσαι η άνοιξη κι είμαι ο χειμώνας». Την επόμενη χρονιά, τραγούδησε ντουέτο με τον Γιάννη Βογιατζή το «Πρώτο χελιδόνι». Με την αυγή της δεκαετίας του ’60, είχε μοιραστεί στα τρία: τα πρωινά ηχογραφήσεις και συνεργασίες με το ΕΙΡ (τραγούδια των Χατζιδάκι, Πλέσσα, Μουζάκη, Μωράκη, Αττίκ, Σπάθη, Ιακωβίδη, Κατσαρού), το βράδυ θέατρο και μετά την παράσταση, εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα.

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι βραβεύσεις της

Η πασίγνωστη ηθοποιός δεν σταματά εκεί. Συγκροτεί θίασο με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και το Γιάννη Βογιατζή, ενώ το καλοκαίρι του 1967 ηγήθηκε του θιάσου Βλαχοπούλου – Κωνσταντίνου – Σαπουντζάκη, που ανέβασε τη «Λουλουδιασμένη Αθήνα». Την ίδια χρονιά έκανε και τον τρίτο γάμο της, με τον επιχειρηματία Γιώργο Λαφαζάνη.

Το 1976 ξεκίνησε καριέρα και στην τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας στην τηλεοπτική σειρά του Αλέκου Σακελάριου «Μια Αθηναία στην Αθήνα», ενώ τελευταίες εμφανίσεις της στη μικρή οθόνη ήταν οι «Μάμα Μία» και «Μάλιστα Κύριε».

Το 1995 βραβεύτηκε με το Αναμνηστικό Μετάλλιο Δημήτρη Ψαθά για την ερμηνεία της στη «Χαρτοπαίχτρα» του Ψαθά, στο θέατρο Μπρόντγουεϊ, ενώ το 2003 τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Φοίνικος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι δηλώσεις για τη μητρότητα που δεν ήρθε ποτέ στη ζωή της, οι τρεις γάμοι και ο λόγος που έκανε εκτρώσεις

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι τρεις φορές που ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας

«Η Ρένα παντρεύτηκε τρεις φορές, ο πρώτος της σύζυγος έπαιζε στην ΑΕΚ. Ένα εξαιρετικό παιδί και πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Τον έλεγαν “μπαλαρίνα”, γιατί ήταν τόσο πολύστροφος, που δεν προλάβαιναν οι άλλοι ποδοσφαιριστές να τον μαρκάρουν. Ωστόσο, η αδελφή μου ήταν πολύ τυχερό πλάσμα και, όπως φαίνεται, ο Θεός την αγαπούσε. Λίγο μετά τον γάμο τους, αποφάσισαν να φύγουν από την Ελλάδα με ένα καράβι που είχε δέσει στον Πειραιά. Τα αμπάρια του ήταν γεμάτα ζάχαρη. Λίγο πριν αποπλεύσει, το πλοίο βομβαρδίστηκε και η αδελφή μου σώθηκε από θαύμα. Η δε ζάχαρη έσωσε πολύ κόσμο στην Κατοχή! Λόγω της φωτιάς που πήρε το πλοίο, η ζάχαρη ψήθηκε κι έγινε καραμέλα. Και ο κόσμος πήγαινε με κάθε μέσο στα αμπάρια του πλοίου να πάρει λίγη για να ζήσει. Υστερα από τέσσερα χρόνια η Ρένα χώρισε από τον Βασιλείου και παντρεύτηκε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού Γιάννη Κωστόπουλο, της γνωστής οικογένειας των τραπεζιτών. Οταν χώρισε και από αυτόν, πέρασαν πολλά χρόνια για να παντρευτεί ξανά τον τελευταίο της σύζυγο, τον Γιώργο Λαφαζάνη, τον οποίο λάτρεψε», λέει στην Espresso.

Ρένα Βλαχοπούλου: Ο λόγος που δεν έγινε ποτέ μητέρα

«Της Ρένας δεν της έλειπε το παιδί. Είχε μια άλλη άποψη. Ήθελε αν έκανε παιδί να το μεγαλώσει μόνη της και όχι ξένα χέρια. Έλεγε «η ζωή μου είναι ταγμένη στο θέατρο. Το πρωί έχω γυρίσματα, το βράδυ έχω θέατρο, μετά έχω μαγαζί. Το παιδί δεν θα με βλέπει. Δεν έχω δικαίωμα το παιδί να το μεγαλώσουν ξένα χέρια». Δεν το ήθελε αυτό.

Και για αυτό σε κάποιες ταινίες, στην «Κόμισσα της Κέρκυρας» είναι έγκυος ας πούμε η Ρένα και εκεί το έριξε. Έχει ρίξει πολλά παιδιά.

Η Ρένα βλαχοπούλου είναι, λοιπόν, μια καταξιωμένη ηθοποιός που το όνομά της θα μείνει γνωστό σε πολλές γενιές. Έχει προσφέρει πολλά στον ελληνικό κινηματογράφο καθώς έχει ένα δικό της μοναδικό στυλ στο σανίδι.

Τελευταία Νέα