Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και αναζητάς μια εμπειρία που θα σε κάνει να εκτιμήσεις πραγματικά τη διαφορά ανάμεσα σε ένα απλό ψητό και ένα άψογα προετοιμασμένο κομμάτι κρέας, τότε το Basegrill είναι ο προορισμός που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου.
Βρίσκεται στο Περιστέρι, λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας, και έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο steakhouse της πόλης. Δεν είναι απλώς ένα ακόμα εστιατόριο με καλό κρέας· είναι ένας χώρος που έχει χτιστεί γύρω από τη φιλοσοφία της απόλυτης ποιότητας. Από την επιλογή των πρώτων υλών μέχρι τον τρόπο ψησίματος, εδώ το κάθε τι γίνεται με προσοχή και σεβασμό στην παράδοση της καλής κρεατοφαγίας.
Η Ιστορία του Basegrill
Το Basegrill δεν είναι ένα συνηθισμένο steakhouse. Δημιουργήθηκε από τους αδερφούς Λιάκου, οι οποίοι ξεκίνησαν με ένα ξεκάθαρο όραμα: να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία κρέατος στην Αθήνα. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το εστιατόριο έγινε γνωστό για τις εξαιρετικές κοπές του, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την ιδιαίτερη σχέση του με τους παραγωγούς.
Ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η άμεση συνεργασία με Έλληνες κτηνοτρόφους. Τα κρέατα προέρχονται αποκλειστικά από επιλεγμένες φάρμες, όπου τα ζώα εκτρέφονται με φυσικό τρόπο, χωρίς πρόσθετα και βιαστικές διαδικασίες πάχυνσης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μπουκιά είναι γεμάτη αυθεντική, πλούσια γεύση.
Η Φιλοσοφία του Κρέατος στο Basegrill
Εδώ το κρέας δεν είναι απλά ένα ακόμα πιάτο στο μενού· είναι πρωταγωνιστής. Η διαδικασία ξεκινά από την επιλογή της πρώτης ύλης και συνεχίζεται με τις κατάλληλες μεθόδους ωρίμανσης και ψησίματος.
✔ Dry-aging: Στο Basegrill δίνουν μεγάλη σημασία στην ξηρή ωρίμανση του κρέατος (dry-aging), μια τεχνική που επιτρέπει στο κρέας να αποκτήσει πιο έντονη γεύση και απίστευτη τρυφερότητα. Οι κοπές ωριμάζουν για εβδομάδες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου η θερμοκρασία και η υγρασία ελέγχονται με ακρίβεια.
✔ Ψήσιμο με ακρίβεια: Οι ψήστες του Basegrill ξέρουν ακριβώς πώς να χειριστούν κάθε κομμάτι κρέατος, ώστε να αναδειχθεί η γεύση του στο μέγιστο. Εδώ δεν θα βρεις υπερβολικά καρυκευμένα ή καλυμμένα με σάλτσες πιάτα· το κρέας είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ψήνεται με τέτοιο τρόπο που να διατηρεί όλη του τη φυσική νοστιμιά.
✔ Ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς: Σε αντίθεση με πολλά άλλα steakhouse που εισάγουν κρέας από το εξωτερικό, το Basegrill έχει επενδύσει στην ελληνική κρεατοπαραγωγή, στηρίζοντας ντόπιους παραγωγούς και φέρνοντας στα πιάτα σου κρέας που έχει μεγαλώσει σωστά και έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία.
Τι να δοκιμάσεις στο Basegrill
Αν επισκεφτείς το Basegrill για πρώτη φορά, υπάρχουν κάποια πιάτα που απλά δεν γίνεται να μην παραγγείλεις:
Η Διάσημη Προβατίνα – Ένα πιάτο-έκπληξη που αποδεικνύει πως, όταν μαγειρεύεται σωστά, η προβατίνα μπορεί να είναι εξίσου νόστιμη με οποιοδήποτε premium κομμάτι βοδινού. Ζουμερή, με βαθιά γεύση, αυτή η προβατίνα αλλάζει όλα όσα νομίζεις ότι ξέρεις για αυτό το κρέας.
Ribeye και Tomahawk Dry-Aged Steaks – Αν θέλεις να δοκιμάσεις την πραγματική εμπειρία του Basegrill, διάλεξε μία από τις ξηρά ωριμασμένες κοπές τους. Το Ribeye είναι ιδανικό αν θέλεις ένα ζουμερό, πλούσιο σε γεύση κομμάτι, ενώ το Tomahawk είναι εντυπωσιακό τόσο σε εμφάνιση όσο και σε νοστιμιά.
Βουβαλίσιο Μπιφτέκι – Ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα του μενού, με μοναδική γεύση και τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη ζουμερότητα και την ελαφριά υφή.
“Λουκούμι” Χοιρινό – Αν προτιμάς το χοιρινό, αυτή η επιλογή θα σε ενθουσιάσει. Απίστευτα μαλακό, λιώνει στο στόμα και συνοδεύεται από συνοδευτικά που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη γεύση του.
Πατάτες με Αυγό και Τυρί – Ένα από τα πιο διάσημα συνοδευτικά του Basegrill, που συνδυάζει απλά υλικά σε ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά.
Η Ατμόσφαιρα του Basegrill
Το Basegrill δεν είναι απλά ένα steakhouse· είναι ένας χώρος που εκπέμπει ζεστασιά και φιλοξενία. Το εστιατόριο είναι φιλικό, χωρίς περιττές επισημότητες, αλλά με μια αίσθηση πολυτέλειας που προέρχεται από την ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια.
Η ανοιχτή κουζίνα σου επιτρέπει να βλέπεις τους ψήστες να προετοιμάζουν το κρέας μπροστά σου, προσθέτοντας ένα ακόμα στοιχείο στη συνολική εμπειρία.
Το service είναι εξαιρετικό, με προσωπικό που γνωρίζει το μενού σε βάθος και είναι πάντα έτοιμο να σε καθοδηγήσει, προτείνοντάς σου το κατάλληλο κομμάτι κρέατος ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
Γιατί να επισκεφτείς το Basegrill
Αν αγαπάς το καλό κρέας, το Basegrill είναι must. Δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμα steakhouse· είναι ένας προορισμός για όσους εκτιμούν την τέχνη της σωστής κρεατοφαγίας.
Αποκλειστικά ελληνικά, κορυφαίας ποιότητας κρέατα
Dry-aging για τέλεια γεύση και τρυφερότητα
Ψήσιμο ακριβείας που αναδεικνύει κάθε κοπή
Ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα χωρίς περιττές επισημότητες
Service που γνωρίζει πραγματικά το κρέας
Αν δεν το έχεις επισκεφτεί ακόμα, ήρθε η στιγμή να το κάνεις. Το Basegrill δεν είναι απλά ένα steakhouse – είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις!
Κάηκε ζωντανή μπροστά στα μάτια των 2 παιδιών της: Αβάσταχτος θρήνος για την Αντιδήμαρχο Πειραιά, είχε το πιο φρικτό τέλος
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία – Καπνοί παντού, αγωνία για τους κατοίκους
Παρολίγον τροχαίο για την κόρη του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, Βασίλη Κοκοτσάκη
Cookoovaya: Η ελληνική κουζίνα σε άλλο επίπεδο