Ο Άκης Πετρετζίκης πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά και δημιούργησε μια μοναδική συνταγή με ελληνική σημαία λόγω της 28ης Οκτωβρίου που είμαστε σίγουροι πως θα γίνει ανάρπαστη.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο.
- Μόλις απορροφηθούν τα αυγά προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με ένα κουτάλι και αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στον κάδο.
- Με απαλές κυκλικές κινήσεις ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
- Καλύπτουμε με μία λαδόκολλα ένα ταψί 30×40 εκ. βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα του κάδου στο ταψί. Απλώνουμε με μία σπάτουλα ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε για 13-15 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο. Το μπισκότο μας θα είναι πολύ μαλακό. Όσο κρυώνει θα σφίγγει.
- Αφήνουμε για 1-2 ώρες να κρυώσει εντελώς.
Για τη διακόσμηση
- Υπολογίζουμε την επιφάνεια της τούρτας και χωρίζουμε σε 9 ίσες γραμμές (5 μπλε – 4 λευκές) και ένα σταυρό όπως ακριβώς είναι και η ελληνική σημαία.
- Βάζουμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Σχηματίζουμε γραμμές με τη σαντιγί (όπου λευκές γραμμές) και στοιχίζουμε τα μύρτιλα το ένα δίπλα στο άλλο (όπου μπλε γραμμές).
Παχοuλός, με μαύρα μακριά μαλλιά και κούκλα γυναίκα σύντροφο: Έτσι ήταν ο Τάιλερ πριν ερωτευτεί παράφορα τον Κασσελάκη
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρός 70χρονος, έπαθε ανακοπή στη μέση του δρόμου -Κατέρρευσε μπροστά στη σύζυγό του
Αγριεύει ξανά ο καιρός: Τέλος οι ηλιόλουστες μέρες – Οι ημερομηνίες της νέας ψυχρής εισβολής
Ξεσπά ο Γεράσιμος Γεννατάς: «Δεν μπορώ να βρω δουλειά, στέλνω διάφορα μηνύματα ότι… κάνω τη γάτα, τον άνδρα, τη γυναίκα, τον καναπέ»