Ειδήσεις

Συνταγή για φακές με το μυστικό μπαχαρικό που απογειώνει τη γεύση τους

Οι φακές είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και αγαπημένα φαγητά της νηστείας. Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σίδηρο, κάνοντάς τις ιδανικές για ένα…
Συνταγή για φακές με το μυστικό μπαχαρικό που απογειώνει τη γεύση τους

Οι φακές είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και αγαπημένα φαγητά της νηστείας.
Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σίδηρο, κάνοντάς τις ιδανικές για ένα πλήρες γεύμα. Ωστόσο, μερικές φορές η γεύση τους μπορεί να φαίνεται λίγο απλή.

Το μυστικό για να τις κάνετε ακόμα πιο γευστικές και αρωματικές βρίσκεται σε ένα μπαχαρικό που ίσως δεν είχατε σκεφτεί: το κύμινο. Αυτό το μπαχαρικό θα προσθέσει βάθος και ζεστασιά στο πιάτο, δίνοντάς του έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Συνταγή: Φακές με κύμινο και λαχανικά

Υλικά:

1 φλ. φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
2 ντομάτες, τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντομάτας ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κύμινο (ή και παραπάνω για πιο έντονη γεύση)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
1 φύλλο δάφνης
Νερό ή ζωμό λαχανικών

Προτεινόμενο Άρθρο Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Αθήνα: Εκκενώθηκαν πολυκατοικίες, υδροφόρα στο σημείο (εικόνες & βίντεο) Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Αθήνα: Εκκενώθηκαν πολυκατοικίες, υδροφόρα στο σημείο (εικόνες & βίντεο)

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα (περίπου 5-6 λεπτά).
Προσθέστε τα καρότα και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες (ή την κονσέρβα), το κύμινο, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά.
Προσθέστε τις φακές και καλύψτε με νερό ή ζωμό λαχανικών, τόσο ώστε να τις σκεπάζει περίπου 3-4 εκατοστά. Αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσει η σούπα. Αν χρειαστεί, προσθέστε νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Δοκιμάστε και ρυθμίστε τη γεύση με επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή κύμινο αν το επιθυμείτε.
Σερβίρετε ζεστό με μια δόση ελαιόλαδου και φρέσκο ψωμί.

Τελευταία Νέα