Τροχαίο δυστύχημα, με έναν νεκρό και έναν βαριά τραυματία, σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη, το πρωί, στην περιοχή της Αγίας Άννας, στην Αμαλιάδα.
Ειδικότερα, ένα επαγγελματικό βανάκι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμές συνθήκες, με αποτέλεσμα το ΙΧ να εκτραπεί και να καταλήξει σε μάντρα.
Πως συνέβη το τροχαίο δυστύχημα στην Αμαλιάδα
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν οι δύο επιβάτες του αυτοκινήτου, ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός του βαν τραυματίστηκαν ελαφριά και είναι καλά στην υγεία τους.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, που απεγκλώβισαν τους επιβάτες του αυτοκινήτου, οι οποίοι διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, ο ένας από τους τραυματίες διακομίστηκε στο «Ανδρέας Παπανδρέου» του Πύργου, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, τελικά ο άτυχος άνδρας δεν τα κατάφερε.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του www.patrisnews.com, ο οδηγός του ασημί αυτοκινήτου διασωληνώθηκε και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ αναζητείται διαθέσιμο κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Διαβάστε ακόμη
Ανακαλούνται πατατάκια Lay’s λόγω υψηλής περιεκτικότητας καρκινογόνου ακρυλαμιδίου
Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Σλοβενίας, ανακαλεί από την αγορά πατατάκια Lay’s με πάπρικα. Στην ανακοίνωση ανάκλησης αναφέρει:
«Στο πλαίσιο της επίσημης δειγματοληψίας των τροφίμων που κυκλοφορούν, η Υπηρεσία Ασφαλών Τροφίμων, Κτηνιατρικών Φαρμάκων και Φυτοπροστασίας πήρε δείγμα τσιπς πατάτας στο οποίο αποδείχθηκε η περιεκτικότητα σε ακρυλαμίδιο, που δεν συμμορφώνεται με την τιμή αναφοράς».
Η συγκεκριμένη γεύση κυκλοφορεί και στην χώρα μας:
To όριο που έχει θέσει η ΕΕ για την παρουσία ακρυλαμιδίου σε πατατάκια με τον κανονισμό 2017/2158 είναι 750 μg/Kg και υποχρεώνει τους υπεύθυνους παραγωγής τροφίμων να εφαρμόζουν μέτρα μείωσης της παρουσίας ακρυλαμιδίου με δειγματοληψία και ανάλυση της παραγωγής τους, αποδεικνύοντας ότι τα επίπεδα ακρυλαμιδίου είναι κάτω από τα καθορισμένα επίπεδα αναφοράς
Πρόκειται για το προϊόν Lay’s Hot Pepper Chips 200 γρ., EAN 8606017377535 προέλευσης Σερβίας.
Το 2015, η EFSA εξέδωσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την παρουσία ακρυλαμιδίου (ΑΑ) στα τρόφιμα, εκφράζοντας ανησυχία για τις καρκινογόνες επιδράσεις του και συνιστούσε περαιτέρω μελέτες για τους κινδύνους που συνδέονται με τη διατροφική πρόσληψη. Σύμφωνα με τη γνώμη, τα προϊόντα με βάση την πατάτα, τα προϊόντα με βάση τα δημητριακά και ο καφές είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην έκθεση σε ΑΑ.
Το ακρυλαμίδιο που έχει ταξινομηθεί ως «πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο» από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο είναι χημική ουσία που σχηματίζεται σε αμυλούχα προϊόντα διατροφής, όπως οι πατάτες, κατά την έκθεσή τους σε υψηλή θερμοκρασία (πάνω από 120οC), όπως συμβαίνει κατά το τηγάνισμα ή το ψήσιμο στο φούρνο. Αν και ο σχηματισμός ακρυλαμιδίου μπορεί να συμβεί σε όλα τα αμυλούχα τρόφιμα έρευνες έχουν δείξει πως η κύρια πηγή έκθεσης των καταναλωτών σε αυτή την επικίνδυνη χημική ουσία είναι οι πατάτες και τα πατατάκια.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΟΚ 315/93 ( Κανονισμός του Συμβουλίου, 1993 ), το ΑΑ θεωρείται ρύπος διεργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ακούσια στα τρόφιμα ως υπόλειμμα από την επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών πρακτικών μαγειρέματος και της βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων.
Αυτές είναι οι Ελληνίδες καλλιτέχνιδες που άφησαν τα εγκόσμια και έγιναν μοναχές – Για την 5η δεν είχαμε ιδέα
Μήνυση στην Εθνική Πινακοθήκη από τον πρόεδρο της Νίκης Δημήτρη Νατσιό – «Υπάρχει βίντεο που προσβάλει τα ιερά και τα όσια της πίστεως»
«Κλείδωσε» ο καιρός την 25η Μαρτίου: Έρχεται ολική μεταβολή – Αυτό… εισβάλλει στην Ελλάδα – Έτσι θα κάνουν παρέλαση οι μαθητές
Συγκινεί η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου: «Τώρα είσαι στην πιο γλυκιά αγκαλιά»