Χρήσιμα

Υπέροχο ελαφρύ και πολύ δροσερό γλυκάκι με φρυγανιές και άρωμα κανέλας

Υλικά για ένα τετράγωνο πυρέξ 24×24 εκ 12 φρυγανιές
Υπέροχο ελαφρύ και πολύ δροσερό γλυκάκι με φρυγανιές και άρωμα κανέλας

Υλικά για ένα τετράγωνο πυρέξ 24×24 εκ
12 φρυγανιές

Για το σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Τα βράζω 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα

500 ml γάλα
4 κ.σ κορν φλάουερ
3 αυγά
1 βανίλια
1κ.γ κανέλα σκόνη
1 κ.σ βούτυρο
3/4 φλ ζάχαρη

Για την διακόσμηση
300 ml φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
Κανέλα
Αμύγδαλο λευκό τριμμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις φρυγανιές διπλή σειρά τις σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και τις αφήνουμε να τραβήξουν.

Προτεινόμενο Άρθρο Αληθινή γυναίκα, σπίτι, άβαφη και με τις πιτζάμες της: Η Βάσω Λασκαράκη δείχνει την πραγματικότητα χωρίς φίλτρα και μακιγιάζ Αληθινή γυναίκα, σπίτι, άβαφη και με τις πιτζάμες της: Η Βάσω Λασκαράκη δείχνει την πραγματικότητα χωρίς φίλτρα και μακιγιάζ

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπαμε τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια το κορν φλάουερ και την κανέλα να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταινουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί Ρίχνουμε το μισό στο μείγμα των αυγών ανακατέυουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και μετά το αδειαζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Κατεβαζουμε από την φωτιά και πρόσθετουμε το βουτηρο ανακατεύοντας μεχρι να λιώσει. Σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Μετά στρώνουμε την κρέμα επάνω από τις φρυγανιές κάνουμε ροζετες με την σαντιγί και διακοσμουμε με κανέλα και το αμύγδαλο
Βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει

Τελευταία Νέα