Υλικά για ένα τετράγωνο πυρέξ 24×24 εκ
12 φρυγανιές
Για το σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Τα βράζω 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
500 ml γάλα
4 κ.σ κορν φλάουερ
3 αυγά
1 βανίλια
1κ.γ κανέλα σκόνη
1 κ.σ βούτυρο
3/4 φλ ζάχαρη
Για την διακόσμηση
300 ml φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
Κανέλα
Αμύγδαλο λευκό τριμμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις φρυγανιές διπλή σειρά τις σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και τις αφήνουμε να τραβήξουν.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπαμε τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια το κορν φλάουερ και την κανέλα να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταινουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί Ρίχνουμε το μισό στο μείγμα των αυγών ανακατέυουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και μετά το αδειαζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατεβαζουμε από την φωτιά και πρόσθετουμε το βουτηρο ανακατεύοντας μεχρι να λιώσει. Σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Μετά στρώνουμε την κρέμα επάνω από τις φρυγανιές κάνουμε ροζετες με την σαντιγί και διακοσμουμε με κανέλα και το αμύγδαλο
Βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει
Ζαλίζει το νούμερο: Σε τι τιμή πουλήθηκε το εξοχικό του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Πόρτο Ύδρα – «Πρόκειται για ένα σπίτι που…»
Πιστεύουν στο Θεό και το φωνάζουν με κάθε ευκαιρία: 7 διάσημοι Έλληνες με μεγάλη πίστη που βίωσαν θαύματα – Εξομολογούνται την αγάπη τους για τον Θεό
Με τον σύντροφό μου είμαστε 2 χρόνια μαζί και δεν βάζει το χέρι στην τσέπη. Είναι τσιγγούνης, τι να κάνω;
ΤΩΡΑ: Βρέθηκε Νεκρός σε προχωρημένη Σήψη