Ποτέ πριν δεν είχα ακούσει γι’ αυτό; Δεν ήξερα πόσο σημαντικό είναι, αλλιώς θα το είχα ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό! 😮
Το κρυφό κόλπο
Ένας από τους υπαλλήλους στο κατάστημα εξήγησε ότι πρέπει πάντα να βάζουμε το κοτόπουλο που αγοράζουμε σε άλμη αμέσως μετά την αγορά 😱😱
Κάθε φορά 😲 Να γιατί 👇 👇 👇
Όταν έμαθα αυτή τη μέθοδο για πρώτη φορά, άλλαξε κυριολεκτικά τον τρόπο που προετοιμάζω το κοτόπουλο! 🐔
Η εμβάπτιση σε άλμη είναι ένα απλό, αλλά έξυπνο κόλπο που πολλοί υποτιμούν. Χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες σεφ, και τώρα είναι διαθέσιμο σε όλους όσους θέλουν να μαγειρέψουν σαν εστιατόριο.
Τι είναι ενδιαφέρον σε αυτή τη μέθοδο;
Πώς λειτουργεί;
Το αλάτι αλλάζει τη δομή των πρωτεϊνών στο κρέας, βοηθώντας να συγκρατηθεί η υγρασία. Αυτό κάνει το κοτόπουλο όχι μόνο πιο τρυφερό, αλλά αποτρέπει και το στέγνωμά του, ειδικά όταν ψήνεται ή τηγανίζεται.
Όχι μόνο αλάτι!
Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά, βότανα ή ακόμα και χυμό λεμονιού στη λύση. Για παράδειγμα, φύλλα δάφνης, σκόρδο ή πιπέρι — όλα αυτά θα δώσουν στο κοτόπουλο πιο έντονη γεύση.
Επιστημονικό γεγονός
Η άλμη ξεκινά τη διαδικασία της ώσμωσης, χάρη στην οποία το κρέας απορροφά κυριολεκτικά την υγρασία. Το αποτέλεσμα: το κοτόπουλο παραμένει ζουμερό ακόμα και μετά από παρατεταμένο ψήσιμο.
Το μυστικό των σεφ
Πολλά εστιατόρια δεν διαφημίζουν αυτή τη μέθοδο, αλλά ακριβώς χάρη σε αυτή τα πιάτα τους είναι τόσο νόστιμα. Στην υψηλή γαστρονομία, το κοτόπουλο βυθίζεται σχεδόν πάντα σε άλμη πριν το μαγείρεμα.
Πώς να το κάνετε σωστά;
Σύνθεση της λύσης: 4 κουταλιές της σούπας αλάτι για 1 λίτρο νερού.
Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη για ελαφριά καραμελοποίηση. Προαιρετικά: μπαχαρικά, βότανα, εσπεριδοειδή.
Διαδικασία: Διαλύστε το αλάτι σε ζεστό νερό και αφήστε τη λύση να κρυώσει.
Βυθίστε το κοτόπουλο και βάλτε το στο ψυγείο για 2-6 ώρες (όσο μεγαλύτερο το κομμάτι, τόσο περισσότερο πρέπει να μαρινάρετε).
Μετά από 60 χρόνια, ανακοίνωσε το “λουκέτο”: Τέλος από την Ελλάδα αυτή η τεράστια εταιρεία – Όλοι έχουμε τα προϊόντα της
48 χρόνια εξαφανισμένη: Πόπη Λάζου, η ξανθιά “ζωντοχήρα” που σαγήνευε τους άντρες, το ξαφνικό τέλος της καριέρας & η εικόνα της σήμερα στα 88
Μετά τον γιόκα του: Ευχάριστα ξανά για τον Σεργουλόπουλο – Όλοι του εύχονται με το καλό στο πλατό
Πρώτη γυναικοκτονία για το 2025 – Θρήνος για την 40χρονη Ευγενία