Χρήσιμα

Τέλειες, Σπιτικές Καριόκες! Το καλύτερο κέρασμα για τις γιορτές!

Προγραμματίστε να φτιάξετε αυτές τις καταπληκτικές σπιτικές καριόκες και θα ξετρελαθείτε από την μοναδική γεύση τους! Ιδανικές για αυτούς που αγαπούν την σοκολάτα και τέλειο κέρασμα για τις γιορτές και όχι μόνο!
Τέλειες, Σπιτικές Καριόκες! Το καλύτερο κέρασμα για τις γιορτές!

Προγραμματίστε να φτιάξετε αυτές τις καταπληκτικές σπιτικές καριόκες και θα ξετρελαθείτε από την μοναδική γεύση τους! Ιδανικές για αυτούς που αγαπούν την σοκολάτα και τέλειο κέρασμα για τις γιορτές και όχι μόνο!

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. ‏βούτυρο
225 γρ. ‏πτι μπερ
100 γρ. ‏καρύδια
150 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. ‏μέλι
10 γρ. ‏κονιάκ
15 γρ. ‏κακάο
1 κ.γ. κοφτή ‏κανέλα
2 βανίλιες
350 γρ. ‏κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή μας, παίρνοντας ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Συνεχίζουμε και βάζουμε τα 3/4 της ποσότητας των μπισκότων στο μίξερ και τα χτυπάμε. Το αδειάζουμε και προσθέτουμε τα καρύδια, τα οποία χτυπάμε επίσης. Είναι σημαντικό να μην θρυμματιστούν τελείως, αλλά να υπάρχουν μερικά μεγαλύτερα κομμάτια.

Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και καρύδια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το μέλι, το κονιάκ, το κακάο, την κανέλα και τις βανίλιες, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο 1/4 των μπισκότων, τα σπάμε κα τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να σφίξει καλά.

Στην συνέχεια, απλώνουμε μία μαγειρική μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας μας και τοποθετούμε το μείγμα μας. Απλώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα πάνω στην μεμβράνη, ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι. Στην συνέχεια, το τυλίγουμε καλά με την μεμβράνη (όπως φαίνεται και στο βίντεο). Προσέχουμε να τυλίξουμε καλά και σφιχτά τις άκρες.

Έπειτα, βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Προτεινόμενο Άρθρο O άντρας μου βάζει πάνω απ’ όλα το παιδί από τον πρώτο του γάμο και έχω κουραστεί – Τι να κάνω;» O άντρας μου βάζει πάνω απ’ όλα το παιδί από τον πρώτο του γάμο και έχω κουραστεί – Τι να κάνω;»

Εφόσον περάσουν οι 2 με 3 ώρες, το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε την μεμβράνη. Κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.

Συνεχίζουμε και παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι και το βουτάμε στην κουβερτούρα, που έχουμε προηγουμένως λιώσει με την μέθοδο μπεν μαρί. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία μαγειρική λαδόκολλα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή οι καριόκες μας είναι παγωμένες, η κουβερτούρα θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί. Μπορούμε εναλλακτικά να τις βάλουμε στο ψυγείο.

Οι καριόκες μας είναι έτοιμες! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δες την συνταγή αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Τελευταία Νέα