Χρήσιμα

Όπως την έκανε η γιαγιά μας: Παραδοσιακή γαλατόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού πασπαλισμένη με καστανή ζάχαρη και κανέλα

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια παραδοσιακή γαλατόπιτα. Και εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να τη φτιάξετε στο πι και φι όπως την έκανε και η γιαγιά μας.
Όπως την έκανε η γιαγιά μας: Παραδοσιακή γαλατόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού πασπαλισμένη με καστανή ζάχαρη και κανέλα

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια παραδοσιακή γαλατόπιτα. Και εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να τη φτιάξετε στο πι και φι όπως την έκανε και η γιαγιά μας.

Ένα υπέροχο, παραδοσιακό γλυκό με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

1 1/2 λίτρο γάλα
400 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. σιμιγδάλι
ελάχιστο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
4 αυγά (βιολογικής γεωργίας)
κανέλα
150 γρ. βούτυρο (βιολογικής προέλευσης)

Η εκτέλεση για τη γαλατόπιτα

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 C.
Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντας τη με κανέλα και λίγο ζάχαρη καστανή.

Προτεινόμενο Άρθρο Σοκαριστικές εικόνες: Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Χώρα μας – Δίνουν μεγάλη μάχη 26 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και κάτοικοι για να προλάβουν τα χειρότερα Σοκαριστικές εικόνες: Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Χώρα μας – Δίνουν μεγάλη μάχη 26 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και κάτοικοι για να προλάβουν τα χειρότερα

Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
28.04.2025 06:35 Ειδήσεις

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
27.04.2025 18:50 Ειδήσεις

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Νέα τραγωδία στη χώρα μας
27.04.2025 17:05 Ειδήσεις

Νέα τραγωδία στη χώρα μας