Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια παραδοσιακή γαλατόπιτα. Και εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να τη φτιάξετε στο πι και φι όπως την έκανε και η γιαγιά μας.
Ένα υπέροχο, παραδοσιακό γλυκό με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
1 1/2 λίτρο γάλα
400 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. σιμιγδάλι
ελάχιστο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
4 αυγά (βιολογικής γεωργίας)
κανέλα
150 γρ. βούτυρο (βιολογικής προέλευσης)
Η εκτέλεση για τη γαλατόπιτα
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 C.
Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντας τη με κανέλα και λίγο ζάχαρη καστανή.
Επιτέλους, θα δουν «άσπρη» μέρα: Τα 5 ζώδια που θα πλουτίσουν το 2025
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ: Διαλύει τα άλατα και τη βρωμιά από τον σωλήνα του πλυντηρίου, τα ρούχα μυρίζουν ξανά φρεσκάδα
Φλαμουριά ή Τιλιά: Το Φάρμακο της φύσης με το μεθυστικό άρωμα
Προσοχή: Αλλάζει ραγδαία ο καιρός σε λίγες ώρες