Χρήσιμα

Η σπανακοτυρόπιτα που θα την φτιάχνεις συνέχεια γιατί όλοι την λατρεύουν

ΥΛΙΚΑ για το φύλλο -600 με 700 περίπου γρ. αλεύρι κοσκινισμένο, ένα μικρό φλ. του καφέ λάδι -1 κτσ. ξύδι -1 κτσ. κοφτή αλάτι -νεράκι χλιαρό όσο πάρει να γίνει…
Η σπανακοτυρόπιτα που θα την φτιάχνεις συνέχεια γιατί όλοι την λατρεύουν

ΥΛΙΚΑ
για το φύλλο
-600 με 700 περίπου γρ. αλεύρι κοσκινισμένο, ένα μικρό φλ. του καφέ λάδι
-1 κτσ. ξύδι
-1 κτσ. κοφτή αλάτι
-νεράκι χλιαρό όσο πάρει να γίνει εύπλαστο ζυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σκεπάζω, αφήνω μισή ώρα.
Φτιάχνω την γέμιση με 1 κιλό σπανάκι, 3 πράσα, 6 κρ. φρέσκα, μισό ματσάκι άνηθο, 450 γρ. φέτα, αλάτι, πιπέρι, λάδι, 2 αυγά, 1 φλ. το μικρό του καφέ τραχανά.

Εάν δεν έχουμε τραχανά βάζουμε ρύζι, τραβαει τα υγρά.

Με τη βοήθεια του νισεστέ ανοίγω τα φύλλα που έβαλα σε λαδωμένο ταψί, 3 φύλλα λαδωμένα κάτω μετά την γέμιση και 3 φύλλα λαδωμένα από πάνω.

Λαδώνω, χαράζω, ψεκάζω με λίγο νεράκι.

Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.

Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μισή σπανάκι κ μισή τυρόπιτα έγινε ωραία.

Προτεινόμενο Άρθρο Φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας στη Λάρισα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική Φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας στη Λάρισα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

600 γρ. αλεύρι μάνα Κεραμάρη, ένα ποτήρι νερό, λίγο ξύδι, αλάτι και μισή κούπα σπορέλαιο, λίγο μπέικιν.

Κάνω την ζύμη μπαλάκια, η συνταγή που μου την έδωσε η ξαδέρφη μου έλεγε 16 μπαλάκια, εγώ δεν θυμόμουν, έκανα 8, τέσσερα το ένα φύλλο και τέσσερα το άλλο έγινε πιό χωριάτικη.

Τα ανοίγω σε μικρά φύλλα και τα αλοίφω με Βιτάμ το ένα πάνω στο άλλο και στο ψυγείο.

Ανοίγω 2 φύλλα ένα πάνω και ένα κάτω, λάδι κάτω από το ταψί, και πάνω από την πίτα, ελαιόλαδο στη γέμιση, σπανάκι, ένα πράσο κρεμμυδάκια φρέσκα, λίγο τυρί.

Η Συνταγή είναι από Μαρια Μιχαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Τελευταία Νέα

Μεγάλος σεισμoς τώρα
17.01.2025 20:55 Ειδήσεις

Μεγάλος σεισμoς τώρα