Στο Περιστέρι, μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας, ένα εστιατόριο καταφέρνει να συνδυάσει άψογα τη μοντέρνα μπιστρονομία με την άνεση του casual dining. Το Pappu, δημιούργημα του Μανώλη Καλιτσουνάκη, του Δημήτρη Τσαγκαδά και του Χρήστου Μινάι, είναι ένας χώρος που ξεχωρίζει για την ατμόσφαιρά του και την εξαιρετική κουζίνα που επιμελούνται με μαεστρία οι Θωμάς Μάτσας και Φάνης Αθανασιάς.
Ένας χώρος με προσωπικότητα
Η αισθητική του Pappu είναι προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μεγάλες τζαμαρίες, μια ανοιχτή κουζίνα που προσφέρει θέα στη δημιουργική διαδικασία, minimal-industrial διακόσμηση και ένας χαλαρός φωτισμός συνθέτουν έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, ιδανικό τόσο για casual γεύματα όσο και για μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
Γεύσεις που σε κερδίζουν από την πρώτη μπουκιά
Το μενού του Pappu είναι λιτό, χωρίς υπερβολές, αλλά με απόλυτη προσοχή στις πρώτες ύλες και την εκτέλεση. Εμπνευσμένο από την ελληνική μπιστρονομία, δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα, αλλά πάντα με γνώμονα τη γνήσια νοστιμιά.
Πιάτα με άποψη και ισορροπία
Από τα πρώτα κιόλας πιάτα, φαίνεται η προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα βλήτα με Bloody Mary sauce, κατίκι Δομοκού και σταφύλια είναι από τις πιο απροσδόκητες και επιτυχημένες γευστικές εκπλήξεις. Το σεβίτσε του, αν και αρχικά με άφησε διστακτικό, αποδείχθηκε άψογα εκτελεσμένο και ανατρεπτικό.
Vegetarian επιλογές που εντυπωσιάζουν
Η μελιτζάνα με ταχίνι και μυρωδικά είναι τόσο αρμονικά ισορροπημένη, που θα μπορούσε να σταθεί σε μενού fine dining. Εξίσου απολαυστικό είναι και το πιάτο με αγκινάρες, με τις καρδιές τους τέλεια μαγειρεμένες και συνοδευόμενες από βελούδινο πουρέ και τραγανά τσιπς.
Θαλασσινά & κρεατικά στην καλύτερη εκδοχή τους
Η σφυρίδα με πουρέ κολοκυθιού και αυγολέμονο είναι μια από τις καλύτερες εκτελέσεις ψαριού που έχω δοκιμάσει στην Αθήνα, ενώ τα ζουμερά κομμάτια κρέατος, με ισορροπημένα συνοδευτικά και έντονες γεύσεις, απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα.
Γλυκά με χαρακτήρα
Στο τέλος, το κρεμέ μαύρης σοκολάτας με καφέ, φιστίκι Αιγίνης και αφρό χαλβά είναι μια εκρηκτική γευστική εμπειρία που κλείνει το γεύμα με τον καλύτερο τρόπο.
Ένα εστιατόριο που ανεβάζει τον πήχη
Το Pappu καταφέρνει να φέρει τη μπιστρονομία σε ένα προσιτό, φιλόξενο περιβάλλον, όπου η ποιότητα και η δημιουργικότητα κυριαρχούν. Με ένα δυνατό μενού, προσεγμένο περιβάλλον και εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, το Pappu βάζει το Περιστέρι στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης με τον καλύτερο τρόπο. Ένα στέκι που σίγουρα αξίζει να ανακαλύψεις!
Τέμπη: Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας της Μυρσίνης – «Από θαύμα σώθηκε»
Μανώλης Λιδάκης: Τι δεν έμαθε ποτέ κανείς – Η σχέση του με γνωστή τραγουδίστρια και το παιδί που « έχασαν»
Έκλαψε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Ήθελα να κάνω τους ανθρώπους να γελάνε» – H συγκίνηση στον αέρα
Απόστολος Γκλέτσος: «Ήμουν ένα πολύ φτωχό παιδί – Από μικρό παιδί δούλευα και τα τιμούσα τα χρήματα που έβγαζα»