Γαστρονομία και μουσική συναντιούνται σήμερα στη Βαρβάκειο, η οποία γίνεται ο εναρκτήριος τόπος της εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας που οργανώνει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και άλλες πόλεις, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο.
Συμμετέχουν σπουδαίοι Γάλλοι και Έλληνες σεφ που μοιράζονται την τεχνογνωσία τους δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να δοκιμάσουν τις δημιουργίες τους.
«Ξεκινάμε μία εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία από Γαλλική Πρεσβεία. Ευχαριστούμε την Γαλλία ευχαριστούμε την πρέσβειρά μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, που επισκέφτηκε τη Βαρβάκειο Αγορά.
Για δεύτερη χρονιά η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου 2025 με σκοπό να αναδείξουν και να ενισχύσουν τους γαστρονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα.
Σπουδαίοι Γάλλοι σεφ και βραβευμένοι τεχνίτες meilleurs ouvriers de France (MOF) θα προσκληθούν και θα συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων, για να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν προϊόντα και να προωθήσουν εστιατόρια με επιρροές από τη γαλλική γαστρονομία, στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα. Θα διοργανωθούν πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης, καθώς και βραδιές γευσιγνωσίας γύρω από νέα γαλλικά προϊόντα.
Αεροπλάνο έπεσε στη Θάλασσα – Πολλοί Nεκρoί
Ο καλύτερος μήνας του χρόνου: 3 ζώδια για τα ποία το τέλος του Μαρτίου φέρνει πραγματική ευτυχία
Παύλος ντε Γκρες: Μετά το «πρίγκιπας» του δημάρχου ήρθε και προσφώνηση «υψηλότατος» από Μητροπολίτη
Έχεις Γρατζουνιές στην Κεραμική σου Εστία; Δες το Απλό Κολπάκι που θα τις Εξαφανίσει!