Αναζητώντας τον ιδανικό σύντροφο, είναι σημαντικό να επικεντρωνόμαστε σε κοινές αξίες, στόχους και οράματα για το μέλλον. Μια υγιής σχέση βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση. Αυτό περιλαμβάνει και την οικονομική σταθερότητα.
Η αμοιβαία υποστήριξη και ο σεβασμός είναι απαραίτητα για μια ευτυχισμένη σχέση που θα έχει διάρκεια στο χρόνο.
Μια γυναίκα περιγράφει την προσωπική της εμπειρία και εξομολογείται όσα βίωσε στην προσπάθειά της να βρει τον ιδανικό σύντροφο για εκείνη.
Η πορεία προς της Elle προς την οικονομική επιτυχία: Από ανεξάρτητη συγγραφέας σε υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας
«Σε ηλικία 19 ετών, ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση ως ανεξάρτητη συγγραφέας, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στα 22 μου, όμως, την διέλυσα. Η οικονομική ύφεση έπαιξε ρόλο, αλλά είδα και μια πιο κερδοφόρα καριέρα στην Corporate America.
Μέσα σε τρία χρόνια, εργαζόμενη σε μια μεγάλη εταιρεία, κατάφερα να λαμβάνω έναν εξαψήφιο μισθό, να ταξιδεύω σε όλη τη χώρα, να επενδύσω σε μετοχές και παράλληλα να κάνω μεταπτυχιακό. Όλα αυτά ενώ εργαζόμουν full-time.
Στην πορεία μου έκανα σωστές αλλά και λάθος επιλογές. Δύο φορές βρέθηκα άνεργη, χωρίς εισόδημα. Όμως, η θεϊκή παρέμβαση και η δική μου ικανότητα να επανέρχομαι δυναμικά, μου επέτρεψαν να ξεπεράσω κάθε δυσκολία και να γίνει πιο δυνατή»
Σήμερα, κατέχω μια ανώτερη θέση σε μια εταιρεία του Fortune 500, γράφω σε blog, συμμετέχω σε σημαντικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και λαμβάνω μέρος σε υψηλού κύρους εκδηλώσεις», περιγράφει η Elle.
«Για να είμαι ειλικρινής, ψάχνω κάποιον που να ταιριάζουμε και όχι έναν χορηγό»
«Για να είμαι ξεκάθαρη, δεν ψάχνω έναν χορηγό. Ψάχνω τον κατάλληλο σύντροφο για μένα. Ίσως ακούγεται υπερβολικό, ειδικά επειδή έχω βγει ραντεβού, τόσο με άντρες που πληρώνουν το δείπνο με κουπόνια όσο και με επιτυχημένους άντρες που είναι προβληματικοί. Έχω δοκιμάσει και τα δύο, γιατί ξέρω ότι αλήτες υπάρχουν σε όλα τα οικονομικά επίπεδα και ο καλύτερος άντρας δεν είναι απαραίτητα ο πιο πλούσιος. (Στην πραγματικότητα, συνήθως βρίσκεται κάπου στη μέση) Αλλά δεν θέλω απλά έναν καλό άνθρωπο, θέλω τον δικό μου άνθρωπο».
«Αφού περίπου δέκα άντρες με περιφρόνησαν επειδή φορούσα παπούτσια αξίας 900 δολαρίων ή πλήρωνα συνδρομή σε κλαμπ, πήρα μια απόφαση: δεν θα έβγαινα πια ραντεβού με άντρες που δεν βρίσκονταν σε παρόμοια οικονομική κατάσταση με τη δική μου. Οι μόνες εξαιρέσεις που θα επέτρεπα θα ήταν άντρες από εκπαιδευτικούς κλάδους, συνταξιούχοι από συγκεκριμένους τομείς ή κάποιος με “ισχυρές δυνατότητες” που θα έχει παρόμοια μόρφωση και φιλοδοξίες.
Έχω μάθει ότι αν ένας άντρας είναι αρκετά φιλόδοξος και δραστήριος, δεν θα έχει για πάντα οικονομικές δυσκολίες. Όπως μια νεοφυής επιχείρηση με πολύ ενθουσιασμό, η μετοχή του θα ανέβει με τον καιρό, και αυτή είναι μια εξαίρεση που αξίζει να κάνουμε.
Πριν με κατηγορήσετε για ελιτισμό, επιτρέψτε μου να εξηγήσω τη λογική μου πιο αναλυτικά», λέει η Elle απευθυνόμενη στους αναγνώστες της ιστορίας της.
Παρόμοιο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο – Μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας στις σχέσεις;
«Πρόσφατα, άρχισα να παρατηρώ ότι οι πιο μακροχρόνιες σχέσεις μου είναι με άτομα που ανήκουν στην ίδια κοινωνικοοικονομική τάξη με εμένα, και ότι τείνω να βγαίνω ραντεβού με πιο εύπορους άνδρες. Στη συνέχεια, αποφάσισα να το ποσοτικοποιήσω: Οι σχέσεις διαρκούσαν περισσότερο και ήταν τελικά πιο επιτυχημένες, όταν ο άνδρας είχε ετήσιο εισόδημα πάνω από 75.000 δολάρια. Ενώ δεν μπορώ να εξηγήσω πλήρως τον αριθμό των 75.000 δολαρίων, απλά μου κόλλησε στο μυαλό.
Στις επιχειρήσεις, υπάρχει ένας όρος που ονομάζεται Κύριοι Δείκτες Επιδόσεων, που ουσιαστικά σημαίνει ότι αν αποδώσετε με τον επιθυμητό ρυθμό, θα έχετε επιτυχημένα αποτελέσματα. Έτσι, βλέποντας ότι συνήθως βγαίνω ραντεβού με άνδρες, άνω των 35 ετών, είναι λογικό μέχρι τότε να έχουν σπίτι, αυτοκίνητο και καλή οικονομική κατάσταση. Και αν ένας άνδρας βγάζει 75.000 δολάρια το χρόνο ή περισσότερο, μπορώ με ασφάλεια να υποθέσω ότι έχει παρόμοια εκπαίδευση και φιλοδοξία, κάτι που θα μας έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες να ταιριάξουμε καλύτερα», εξηγεί η Elle.
Σημείωση: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επιλογή συντρόφου με βάση το εισόδημα ή την κοινωνικοοικονομική τάξη μπορεί να θεωρηθεί επιφανειακή ή και περιοριστική για κάποιους.
«Οι λιγότερο εύποροι άντρες με φοβούνται»
«Οι άντρες που δεν ανήκουν στην ίδια κοινωνική θέση και οικονομική κατάσταση τρομοκρατούνται από τον τρόπο ζωής μου και τις επιλογές μου, από τα εστιατόρια στα οποία θέλω να πάω, το είδος των ρούχων που φοράω και το σπίτι μου. Συχνά είναι αποθαρρυντικό όταν κάποιος με κρίνει με βάση την οικονομική μου κατάσταση αντί να με γνωρίσει ως άνθρωπο», εξομολογείται η Elle.
Το ραντεβού μπορεί να είναι δύσκολο όταν αισθάνεστε ότι η οικονομική σας κατάσταση δημιουργεί ανεπιθύμητες αντιδράσεις.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν θα τρομοκρατηθούν όλοι από τον τρόπο ζωής σας, την κοινωνική σας θέση ή την οικονομική σας κατάσταση. Η γενίκευση για ολόκληρες ομάδες ανθρώπων μπορεί να είναι επιβλαβής και ανακριβής.
Θυμηθείτε, η αξία σας δεν καθορίζεται από την οικονομική σας κατάσταση. Σας αξίζει να βρείτε κάποιον που να σας εκτιμά για την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και την ατομικότητά σας.
«Μπορώ να δω τους άντρες γι’ αυτό που πραγματικά είναι (χωρίς τα υλικά τους αγαθά)»
«Ενώ θα μπορούσε απλά να είναι το υποσυνείδητό μου που λειτουργεί υπέρ της θεωρίας μου, παρατήρησα ότι γιατροί, δικηγόροι, επαγγελματίες αθλητές, στελέχη και άλλοι άντρες από παρόμοια επαγγέλματα δεν αμφισβητούσαν τις επιλογές μου επειδή είχαν περίπου τον ίδιο τρόπο ζωής. Είχαμε παρόμοια αυτοκίνητα και άλλα υλικά αγαθά, γεγονός που οδηγούσε σε μια άρρητη διαβεβαίωση ότι κανένας από τους δύο δεν έβγαινε ραντεβού με τον άλλον για την οικονομική του κατάσταση».
«Και επειδή οι άντρες είναι συνηθισμένοι να εντυπωσιάζουν τις γυναίκες με υλικά πράγματα, στη θέση που βρίσκομαι μπορώ να δω πιο γρήγορα τον πραγματικό τους εαυτό. Αντί να εστιάζουμε στις κραυγαλέες οικονομικές διαφορές μεταξύ μας, έχουμε περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούμε στη θρησκεία, την οικογένεια, τους στόχους και άλλα πράγματα που βοηθούν στη δημιουργία των θεμελίων σε κάθε υγιή σχέση».
«Επίσης, οι άντρες με υψηλότερα εισοδήματα συνήθως αφοσιώνονται και επενδύουν στο μέλλον τους, πράγμα που σημαίνει ότι ένας εύπορος άντρας δεν θα υποστηρίξει τις φιλοδοξίες στην καριέρα μου μόνο με υποστηρικτικά λόγια, αλλά θα με ενθαρρύνει να γίνω πιο δυνατή και πιο ικανή επειδή έχει βιώσει παρόμοιες καταστάσεις και καταλαβαίνει πώς είναι ένα περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων.
Αυτή είναι μια δύσκολη συζήτηση που πρέπει να κάνεις με έναν άντρα που έχει βγάλει 30.000 δολάρια την τελευταία δεκαετία. Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον γιατί δουλεύεις τόσο σκληρά όταν το εισόδημά του μπορεί να είναι αντανάκλαση εφησυχασμού (αν και μερικές φορές δεν είναι). Μπορεί να με υποστηρίξει συναισθηματικά, αλλά δεν μπορεί απαραίτητα να είναι σύντροφος δίπλα σε μια γυναίκα σαν εμένα», αποκαλύπτει η Elle.
«Δεν είμαι επιφανειακή, απλώς θέλω έναν ιδανικό σύντροφο»
«Σίγουρα πολλοί θα διαφωνήσουν με τη θέση μου. Υπάρχουν και στιγμές που διαφωνώ και εγώ με τον εαυτό μου. Για παράδειγμα, όταν βγαίνω ραντεβού με κάποιον που βγάζει λιγότερα από 75.000 δολάρια και μετά νιώθω άσχημα για τις οικονομικές απαιτήσεις μου».
«Θα το ξεκαθαρίσω: Το να μην βγαίνω με άντρες που έχουν μισθό κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσό, δεν έχει να κάνει με επιπολαιότητα ή με το ότι μου αρέσουν τα πολλά χρήματα. Είμαι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που γνωρίζω, και απλά θέλω έναν σύζυγο που δουλεύει εξίσου σκληρά και φέρνει στο τραπέζι τα ίδια, αν όχι περισσότερα, χρήματα. Θέλω να ξέρω ότι αν ποτέ χρεοκοπήσουμε ή αντιμετωπίσουμε μια τραγωδία, θα τα παλέψουμε και οι δύο μαζί και θα έχουμε την αντοχή να ανακάμψουμε. Και κανείς δεν θα πρέπει να με κάνει να νιώθω άσχημα για αυτό».
Παράλληλα, η Elle αναφερόμενη στην απόφασή της, διατυπώνει και την επιφύλαξή της: «Αν κάνω μια εξαίρεση στον κανόνα μου για τα οικονομικά, ξέρω ότι ο άντρας πρέπει να είναι σίγουρος για τον εαυτό του και τον ανδρισμό του. Γιατί ένας άντρας που δεν μπορεί να σταθεί δίπλα μου, δεν μπορεί να με συμπληρώνει. Δεν λέω ότι ένας άντρας που βγάζει 50.000 δολάρια δεν μπορεί να γίνει σύντροφός μου, απλά δεν είχα την τύχη να τον συναντήσω. Μέχρι τότε, όμως, ας επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός υγιούς και ισχυρού δεσμού βασισμένου στην αμοιβαία εκτίμηση και την σκληρή δουλειά».
Μόλις διέρρευσε: Αυτός ο τραγουδιστής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision – Σαρώνει, “χαώδης” η διαφορά – Έχουμε νικητή του Εθνικού Τελικού
Αδιανόητο ξέσπασμα του Στέφανου Κωνσταντινίδη για Αντετοκούνμπο: «Φαφλατά, νεόπλουτε…»
«Με λένε Θανάση Αντετοκούνμπο, γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα εδώ δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο»
“Παγώσαμε” μόλις μάθαμε το όνομα: Αυτός είναι ο γνωστός Έλληνας Σεφ που έπεσε νεκρός